Akne/aknés hegek lézeres kezelése

A kezelést bőrállapottól függően DEKA Synchro Repla:Y lézerkészülék Nd:YAG lézerfényével és DEKA SmartXide Touch frakcionált CO2 lézerrel végezzük.

Akne a faggyúmirigyek és kivezetőnyílásainak gyulladásos folyamata a fokozott faggyútermelés következtében. A faggyúmirigyek által termelt faggyú, egészséges bőr esetén védőbevonatot képez a bőr felszínén. Ha több faggyú termelődik, az elhalt hámsejtekkel együtt felgyűlve felhalmozódhat, és elzárja a szőrtüsző kivezetőnyílását. Bár az akne ritkán számít súlyos megbetegedésnek, jelentős kellemetlenséget és érzelmi stresszt okozhat, továbbá a bőr hegesedését eredményezheti, melyek pigmentálódhatnak és akár az ember egész életében is láthatók maradnak. Serdülőkorban gyakrabban érintettek a fiúk, míg felnőttkorban inkább a nőknél gyakoribb. Felnőtt nőknél néha enyhe-közepesen súlyos akne alakulhat ki a terhesség során, a menstruációs ciklus egyes fázisaiban illetve a hormonális fogamzásgátlók szedésekor vagy abbahagyásakor a hormonális változások hatására is. Az akne megjelenési oka lehet még a stressz, különböző gyógyszerek, örökletesség, dohányzás, egészségtelen táplálkozás, nem megfelelő kozmetikumok használata.

Aktív akne:

A bőrben zajló faggyúmirigy gyulladásos folyamat különböző formában jelenhet meg:

Mitesszerek

Pattanások

Gyulladt aknék (nodulusok)

Ciszták

Aktív akne kezelése:

A lézeres aktív akne kezelés jelentősen csökkenti a gyulladás mértékét a problémás területeken. A Nd:YAG lézersugár pontosan a célterületre irányítható, a túlműködő faggyúmirigyeket hőhatás segítségével szelektíven semmisíti meg. A Nd:YAG lézersugár hatékonyságának köszönhetően rövidül a gyulladt pattanások várható gyógyulási ideje és csökken az újabb gyulladás kialakulásának lehetősége. A kezelést követően felépülési idővel nem kell számolni.

Inkatív akne-aknes hegek:

Súlyos esetekben (mély, gyulladt csomók, intenzív nyomkodás) a regenerálódás során beindult fokozott hegképződés a felszínen is észlelhető maradandó deformálódást okoz a bőrben, ennek következménye a felszíni egyenetlenség.

Aknés hegek kezelése

A frakcionált CO2 lézeres arckezelés a leghatékonyabb módszer az aknés hegek kezelésére. A lézersugár pontról-pontra halad végig a bőrfelszínen, érintett és érintetlen szigeteket alkotva. A lézersugár által képzett hő intenzív regenerálódást indít be, a bőrben lévő kollagént és rugalmas rostokat tartalmazó sejtek újra aktivizálódnak és fokozott termelésbe kezdenek. Lézeres kezelés hatására fokozódik a bőr kollagén és rugalmas rost termelése is. A hegek bőrfelszínbe simulnak, vékonyodnak, az apróbb bőrhibák halványodnak, eltűnnek, a bőr rugalmasabbá, üdévé válik. A kezelést követően 3-5 napos felépülési idővel kell számolni.

A kezelés már 48 000 Ft-tól elérhető!