Fokozott hónalji izzadás kezelése Botulinum toxinnal

A beavatkozás előtt legtöbbször tisztáznunk kell a fokozott izzadás természetét, mértékét, át kell tekinteni az esetleges belszervi (belgyógyászati) betegségek lehetőségét is. Ilyen lehet például – többek között - a pajzsmirigy túlzott működése. Bizonyos idegrendszert érintő betegségek, valamint izomműködéssel kapcsolatos zavarok esetében, terhességben, szoptatás alatt nem végezhető el a kezelés. Ha nem áll fenn kontraindikáció, a kezelés szinte minden alkalommal probléma nélkül, biztonságosan elvégezhető.

A Botox, és annak működési elve

Az A típusú Botulinum toxin (Botox) egy természetesen is előforduló bakteriális fehérje. A Clostridium botulinum baktériumból állítják elő anaerob (levegőtől elzárt) körülmények között. Az A típusú Botulinum toxin azáltal fejti ki hatását, hogy blokkolja az ún. neurotranszmittereket, melyek az adott (problémás) terület izzadságmirigyeinek működését fokozzák. A felhasznált anyag mennyisége nagyságrendekkel kevesebb, mint a szer mérgező adagja, ráadásul a beadott mennyiség csak a beadás pontján fejti ki a hatását, és nem hat az egész szervezetre.

A hatás, vagyis az izzadás csökkenése már 4-5 nap alatt észlelhető, a hatás azonban teljes mértékben kb. 10 nap alatt épül fel, majd pedig kb. 6-12 hónapig tart. Ezután az ingerület átvitel az idegsejtek és az izom közt helyreáll, így az izomzat újra képes az összehúzódásra, ill. a verejtékezés újra a korábbi szintre erősödhet. Emiatt lehet szükséges a Botox kezelést időszakosan megismételni a kívánt hatás fenntartásához.

A készítményt rendkívül felületesen, apró tűszúrásokkal adjuk éppen a bőr alá. Mindeközben a pontos adagolás nagyon lényeges. A szakorvos rendkívül vékony tűt használ, így a kellemetlenség minimális; pácienseink döntő többsége fájdalommentesnek írja le a beavatkozást, mely tehát gyors, ambuláns módon történik és utána azonnal visszatérhetünk megszokott napi tevékenységünkhöz is. A szúrásponton nem marad vissza nyom, sem pedig egyéb látható elváltozás.

A kezelés már 100 000 Ft-tól elérhető!