Rosacea kezelése

Klinikánkon a rosacea kezelését a DEKA Synchro Repla:Y lézerkészülék IPL kezelőegységével végezzük.

Rosacea

A rosacea egy genetikai hajlamon alapuló, az arcbőr ereinek és beidegzésének, ill. a bőr immunrendszerének zavara. Sokan pusztán kozmetikai problémának tekintik és hozzászoknak ehhez az állapothoz. A betegség kezdetekor főleg az orcán és a homlokon láthatóak apró, kitágult erek, esetleg halvány bőrpír, mely tünetek néhány óra alatt maguktól elmúlhatnak. Jellemzően a bőr feszül és ég. A következő stádiumokban a fentiek mellett gyulladt csomók, vizenyő, és akár pattanás-szerű tünetek is kialakulhatnak, végül a bőr kötőszövetesen átépül, megvastagodik, egyenetlenné válik. Néha a szemkörnyéken is megjelenik a gyulladás, árpát és kötőhártya-gyulladást okozva. A tüneteket általában külső, nehezebben vagy könnyebben kiküszöbölhető ingerek (pl. hirtelen hőmérséklet-változás, UV-sugárzás, alkohol-fogyasztás, fűszeres vagy forró ételek, nem megfelelő kozmetikum, stressz) lobbantják fel.

Rosacea IPL kezelése

Az IPL angol betűszó (Intense Pulse Light), jelentése intenzív pulzáló fény. Működésének alapját a szelektív fototermolízis jelenti: a nagy energiájú, széles hullámhosszú, koncentrált nyalábokban felvillanó fény fotonjai elnyelődnek jelen esetben a vér vörös festékanyagában (hemoglobin). A megcélzott erek fala károsodik, majd felszívódik. A fény 2-4 mm mélyen hatol a bőrbe, és felszínét, a hámréteget nem károsítja. Az értágulatok mellett a bőr kipirosodásával, gyulladásával és kis csomókkal járó rosacea esetén a villanófény gyulladáscsökkentő és kollagéntermelődést serkentő hatása is segíti a javulást.

Két IPL kezelés után a rosaceás bőr állapota javul, piros, vérbő foltjai halványulnak. További kezelésekkel az eredmény tovább javítható, fenntartó kezelésekkel szinten tartható.

A kezelés már 48 000 Ft-tól elérhető!